1 prachtig teefje!

Nog enigzins in een roes zit ik met een bakkie thee achter mijn laptop. De rust is weer terug in huize Koning. Ik wilde de tijd nemen om een verslag te maken over vandaag. Achter mij liggen een prachtig pupje met een superlieve moeder in de werpkist en een superlieve ‘stiefvader’ voor de ingang van de kist.

Na de ‘opleving’ vannacht hadden m’n moeder en ik echt het idee dat het zou doorzetten. Giza deed alles echt helemaal goed maar de persweeën bleven maar uit. Om 02:15 viel ze weer in slaap. Ik ben om 05:00 maar weer met haar gaan lopen door de tuin. Marianne en Domien belde mij op dat vroege tijdstip, hun ondersteuning was voor ons echt onmisbaar! Het leek weer even op gang te komen maar helaas.

Om 08:00 de dierenarts gebeld die gaf mij het advies om de injectie oxytocine, die we de dag ervoor hadden meegekregen, toe te dienen. Daarna weer lopen door de tuin, ze verloor slijm en begon met hijgen en trillen.
Om 09:00 weer contact met de dierenarts gehad, uiterlijk half 11 moesten we bij haar zijn voor een keizersnede dus we hadden nog even de tijd om te hopen dat het door zou zetten.
Maar toen ik weer met haar naar binnen ging, viel ze als een blok in slaap.
Op dat moment zag ik ook dat Giza oververmoeid begon te raken. Het wilde niet, dus op naar de dierenarts met een krat, kruiken, handdoeken, pen en papier.

Gelukkig mochten we bij de operatie aanwezig zijn, dat wilden we ook graag. Want we laten ons meisje nu niet meer graag alleen. Heel bijzonder om daarbij aanwezig te zijn en ik heb een sterkere maag dan ik dacht:)
Het moment dat ze in de buik voelde was zo spannend ze zei: ‘het is er maar 1′… het was even stil…
Het is een feit dat Giza enorm fit en energiek was tot vlak voor de bevalling maar dit hadden we nou ook niet verwacht. Maar wat een opluchting dat de pup leefde en gezond was en dat Giza ook van binnen helemaal in orde bleek!

Giza had nu natuurlijk niets meegekregen van het feit dat ze moeder was geworden, de introductie moest daarom wel zorgvuldig gebeuren. Op advies van Domien hebben we de pup al meteen aangelegd toen Giza nog wat slaperig aan het bijkomen was. Toen ze wakker was hebben we daar de pup aan haar voorgesteld en ze was heel rustig aan het snuffelen en vond het wel interessant.

Na anderhalf uur waren we weer thuis. Basu hebben we er even buiten gelaten zodat Giza rustig kon wennen aan de situatie en ze pikte het allemaal heel snel op. Ook de pup leert erg snel en kan nu al zelfstandig de melk vinden.Basu hebben we wat later erbij gelaten, maar wel buiten de werpkist. Giza was er duidelijk niet van gediend en gromde hem weg. Dat was duidelijke taal. De normaal zeer aanhoudende Basu respecteerde dit en ging voor de uitgang liggen. Alles was oké en de pup hoorde er nu gewoon bij.

Deze geplande zwangerschap was toch vanaf het begin een achtbaan van emoties en lukt het wel..lukt het niet. Een enorme ervaring rijker en ook veel leuke nieuwe contacten met Boerboelliefhebbers gelegd. Helaas ook mensen moeten teleurstellen vandaag die heel graag een pup van Giza wilden hebben. We gaan een nieuwe fase in ‘het kramen’ en dat is waarschijnlijk minstens zo leuk.

Ook al is het maar 1 pupje ik ga toch een dagboek bijhouden van deze bijzondere dame, die stiekem op de echo ons allemaal in de maling heeft genomen door zich voor te doen als een stuk of 4 :)

9 Reacties

 1. Oh wat een prachtige dame en wat heeft Giza het geweldig gedaan en samen met stiefpapa moet het lukken om deze dame op te laten groeien!!! Jullie hebben het allemaal super gedaan en deze ervaring neem je mee naar de volgende…Geweldig!!!

  Zodra het kan komen we zeker puppyknuffelen want ik wil mijn kleindochter natuurlijk zeker zien en trouwens ben nu toch wel heel benieuwd naar jullie allemaal hihihihi

  Een hele dikke felicitatieknuffel van mijxxxxx

 2. Yvonne

  Toch nog even reageren ook op jullie site. Wat een prachtige foto’s. Mooi verslag. Heb met jullie meegeleefd, blij te zien dat alles goed is. Al is het maar één pup, het blijft prachtig dit nieuwe leven.

 3. Maril

  Van Harte Gefeliciteerd, met de geboorte van jullie ,,puppykind”
  Wat heeft Giza dat goed gedaan he, en goed dat Basu ´t meteen begreep dat Gita ´m ff niet in de werpkist wilde!!!
  Geweldig dat ook de operatie goed verlopen is, We hopen dan ook dat verder alles goed verloopt met moeder en dochter
  Geniet er van, Groetjes en ´n dikke knufff en Lebbers van oom Angus en tante Bailey…… Gr Maril

 4. trudy

  Hoi Amber ik heb jullie de laatste tijd gevolgt wat was het een spannende tijd, gelukkig is alles goed gekomen.Van harte gefeliciteerd,wat een prachtige pup. Gr trudy x

 5. Eus

  Welkom lieve puppy!! En gefeliciteerd mensen-, honden
  stief- en biologische ouders ;-)

 6. Erik en Nicole

  Wat een mooi meisje. Fijn dat Giza haar pup goed heeft ontvangen na de keizersnee.
  En mooi dat Basu het respecteerd en op gepaste afstand blijft.
  Over een aantal weekjes komen we zeker een keertje kijken. Geniet ervan.

  Groetjes,
  Erik en Nicole

 7. paulien lem

  hallo amber en emielen ook meike

  wat een lieve pup zeg en wat is ze mooi
  echt een mooie kleur ook ze ziet er goed uit
  en das een goed teken
  we wensen jullie heel veel puppie geluk gr jullie buurtjes jacco en paulien en de kids

 8. petra

  Nogmaals gefeliciteerd met dit mooie meisje!! Leuk dat je een dagboek gaat bijhouden…de boef net doen alsof ze met der viertjes waren…ze wil gewoon graag alle aandacht en zal je schrijfstof voor vier geven ;o)
  Heel veel plezier en geniet van dit mooie wondertje!

 9. leo

  Gefeliciteerd. Wat een mooie pup. Mooi getekend. Zo te zien is Giza zelf er ook trots op.
  (Opa) Leo

Bericht achterlaten

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>